Od hišnih duhcev do najvišje kakovostnih domofonov Doorbird

Doorbird naslovna slika

Od hišnih duhcev do najvišje kakovostnih domofonov Doorbird

V 19. stoletju so na območju današnje Dolenjske poznali plastične hišne duhce, ki so jih z vrvico povezali z vrati. To so bili najverjetneje prvi hišni domofoni na naših tleh. Dvesto let kasneje pa je hišnega duhca zamenjal Doorbird – video domofon –, ki predstavlja kombinacijo ekskluzivnega dizajna z inovativno IP tehnologijo.

Najsodobnejši videofon omogoča, da prejemate obvestila na svoj pametni telefon, v trenutku ko nekdo stoji pred vrati vašega doma in da lahko govorite z obiskovalci ter jih povabite v svoje stanovanje, čeprav vas v tistem hipu ni doma.

Največje prednosti naprave Doorbird

IP domofon Doorbird poskrbi za dodatno protivlomno varnost, prevzeme paketov, ko ste zdoma, video in zvočni klic, možnost dodatnih priklopov ter integracije v pametni dom. S pomočjo vrhunske tehnologije lahko preverite zgodovino dogodkov pred vrati.

IP domofon Doorbird dokazano prepreči več vlomov kot kateri koli klasični alarmni sistem. Zakaj? Ker vlomilci najpogosteje pred nasilnim vstopom v dom preverijo prisotnost domačih s pritiskom na zvonec. Če pa bo nanj pritisnil poštni uslužbenec, boste lahko z njim govorili od kjer koli in ga usmerili na drug naslov ali pa mu boste odprli vrata in ga nadzorovali preko kamere.

Videofon lahko povežete z do 8 pametnih telefonov hkrati. Vsak od njih bo v primeru zaznave dogodka pred vrati prejel obvestila. IP domofon omogoča priklop električne ključavnice vhodnih in garažnih vrat ali klasičnega zvonca. Vanj je vgrajena dnevna in nočna HD video kamera. Ta ima 180 stopinjski širokokotni objektiv ter 4 D senzor gibanja. Doorbird omogoča enostavno integracijo v rešitve za pametni dom.

 

Podoba in materiali najsodobnejšega videofona

Na področju domofonov Doorbird predstavlja sinonim za kombinacijo najinovativnejše IP tehnologije z izjemno dodelanim dizajnom. Videofon Doorbird je izdelan iz kovine, odporne na korozijo. Izdelki so zasnovani v Nemčiji in proizvedeni v skladu z najvišjimi standardi kakovosti.

Oblika naprave je čista, gladka in preprosta. Dodelani dizajn skriva še izjemno napredno ter premišljeno delovanje, ki v ospredje postavlja zavidanja vredno funkcionalnost in preprosto uporabo. Slednja je vezana samo na uporabo aplikacije za pametni telefon.

Pestra izbira domofonskih sistemov Doorbird

Pred nakupom IP domofona je najpametneje, da najprej spoznate nekatere bistvene prednosti izbire, ki vam jo ponuja trg. To pomeni, da morate natančno spoznati različne modele ter njihove specifične lastnosti in pregledati prav vse možnosti. Pri tem mislimo tudi na izbiro materiala ter barve za vaš wifi domofon.

Materiali in barve

Na trgu lahko izbirate med različnimi materiali za videofon. To so nerjaveče jeklo ščetkano, ščetkano z bronastim ali zlatim zaključkom, zaključkom iz titana, poliranim z visokim sijajem ter medeninastem zaključkom, poliranim z visokim sijajem in zaključkom kroma ali titana.

Wifi domofon lahko kupite v aluminijasti, modri, rjavi, zeleni, sivi, rdeči,vijolično-modri, beli in rumeni – naštete barve so lahko različnih odtenkov. Možna je še izbira domofona Doorbird v čisti oranžni, starinski roza ter elegantno vijolični barvi.

Videofon Doorbird

Modeli

Domofonski sistemi Doorbird obsegajo različne modele: od D101 in D101S – za manj zahtevne stranke – do D21DKH in D21DKV – za najzahtevnejše stranke. Vsi modeli vsebujejo 3 mm debelo ploščo, narejeno iz nerjavečega jekla ali aluminijastega prahu.

K vsem modelom se lepo prilegajo še številni dodatki, panele oziroma ohišja, dodatne kamere ter gumbe za klicanje. Vse to še  izboljša že tako visoko funkcionalnost, s katero se ponaša prav vsak wifi domofon Doorbird.

Skupni imenovalec domofonov Doorbird

Prav vsak videofon Doorbird pa vam nudi kompatibilnost z odprtim API pametnim delovanjem in sistemom ONVIF; individualne časovne in akcijske načrte; avtomatsko odpiranje vrat; brezplačno snemanje v oblak; geofencing; prejem paketov ob katerem koli času.

Wifi domofon ponuja še najboljšo zaščito pred vlomi; nočno delovanje; luč na senzor; senzor gibanja s 4 D tehnologijo; elegantno in diskretno obliko; preprosto povezavo z omrežjem; HDTV video; odpravljanje odmevov in šumov; čitalec RFID obeskov ter visoko kvalitetne pozivne tipke z osvetlitvijo.

Videofon za delovanje potrebuje le pametno mobilno napravo

Ena od največjih prednosti, s katero se ponaša IP domofon Doorbird je zagotovo ta, da za njegovo delovanje ne potrebujete klasične notranje domofonske enote. Potrebujete le pametni telefon, na katerega boste namestili potrebno aplikacijo.

Z domofonom tako lahko upravljate preko aplikacije. V praksi to pomeni, da se boste lahko odzvali na prav vsako zvonjenje, si shranjevali posnetke obiskovalcev ter aplikacijo uporabljali tudi za že obstoječe sisteme.

Prenašanje aplikacije na pametni telefon je popolnoma preprosto. To naredite enako kot za druge aplikacije. Sicer pa je aplikacija izjemno dodelana ter se lahko pohvali z visokokakovostno uporabniško izkušnjo.

Namestitev ter povezljivost domofona

Doorbird vezava

Doorbird videofon lahko namestite poleg vhodnih vrat, na vhodu na območje vašega doma, pri drsnih vratih, na ograjo ter podobno. Namestiti ga je mogoče nadometno ali podometno, odvisno od želja posameznika. Nato se ga poveže s pomočjo UTP kabla, in sicer do vašega hišnega modema oziroma routerja, pri čemer je potrebno električno napajanje.

Ko bo nekdo pritisnil na pozivno tipko, boste na povezano mobilno napravo prejeli klic. Čeprav vas v tem hipu ne bo doma, se boste lahko pogovarjali z osebo pred vrati. 1 pozivna tipka omogoča povezavo do 8 mobilnih naprav. IP domofon z dvema pozivnima tipkama, na primer za 2 stanovanji, lahko poveže 8 uporabnikov na eno tipko ter 8 uporabnikov na drugo.

Če potrebujete odpiranje več kot dvojih vrat, lahko dokupite poseben element, ki omogoča odpiranje še 3 dodatnih vrat; torej jih skupaj lahko odprete kar 5.

Povezane naprave torej zahtevajo Android ali iOS sistem. Torej se lahko v sistem povežete tudi s tablico. Če pa bi želeli imeti bolj ‘stacionaren’  videofon, lahko v ponudbi najdete posebne fiksne notranje enote. To je najprimernejša izbira za posameznike, ki mobilnega telefona z vključenim wifi-jem ali mobilnimi podatki nimate vedno pri roki ali pa se na klice oglašate samo, ko ste doma.

Oglejte si našo ponudbo IP domofonov Doorbird in izberite svojega: KLIK

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Slika
  • Custom fields
  • SKU
  • Cena
  • Nakup
  • Teža
  • Dimenzije
  • Attributes
Primerjaj